Bitkilerin profesöründen şifa dolu ot! Tam bir antioksidan deposu… Sindirim sistemini destekler, bağışıklığı güçlendirir!
Profesör. madımak otunun Türkiye’de ağırlıklı olarak Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da yetişen ve geleneksel olarak tüketilen bir bitki türü olduğunu söyledi. Aysun Bay Karabulut, “Bu bölgelerde özellikle Sivas, Erzincan, Malatya, Adıyaman, Siirt gibi illerde doğal olarak bulunuyor.”
Bitkinin özellikleri ve isimleri hakkında bilgi veren Prof. sarı otu, çayır otu, kuzukulağı, söğüt otu, capralamaması ve kuş ekmeği”. seyirciler arasında.”
Dünyada knotweed’in nerelerde yetiştiği hakkında bilgi veren Prof. ve yaygın”.
Profesör. Dr. Aysun Bay Karabulut, knotweed’in sağlık açısından da potansiyel faydalarının bulunduğunu söyledi. Karabulut, madımak otunun içerdiği bileşenlerin antioksidan ve antiinflamatuar özelliklere sahip olduğunu belirterek, “Ayrıca sindirim sistemini destekleyici, bağışıklık sistemini güçlendiren ve stresi azaltan etkileri olduğuna inanılıyor.”
Profesör. madımak otunun çeşitli şekillerde tüketilebildiğini, özellikle çorba ve çay olarak tercih edildiğini belirtti. Dr. Aysun Bay Karabulut da bu bitkinin toplumda kültürel ve tıbbi öneme sahip olduğunun altını çizdi.
Profesör. Çeşitli biyolojik bileşenler içeren bir bitki türü olan knotweed’in genel olarak antioksidanlar, fenolik bileşikler, flavonoidler, mineraller ve vitaminler içerdiğini söyledi. Dr. Karabulut, geleneksel olarak grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanıldığını, aynı zamanda sindirim sistemini de desteklediğini, antioksidan ve antiinflamatuar özelliklere sahip olduğunu söyledi.